MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Wybierzcie się na rajdy rowerowe z KTR Goplanie z Kruszwicy

Wybierzcie się na rajdy rowerowe z KTR Goplanie z Kruszwicy

Premiera spektaklu „Mąż i żona” w Zamku Kazimierzowskim w Przemyślu [ZDJĘCIA]

Premiera spektaklu „Mąż i żona” w Zamku Kazimierzowskim w Przemyślu [ZDJĘCIA]

Polecamy

Darmowe in vitro już od 1 czerwca. Oto lista placówek, gdzie wykonasz zabieg

Darmowe in vitro już od 1 czerwca. Oto lista placówek, gdzie wykonasz zabieg

13. i 14. emerytura zostaną zlikwidowane? Są nowe pomysły

13. i 14. emerytura zostaną zlikwidowane? Są nowe pomysły

Idealny napój z bąbelkami na lato. Zrób domowe piwo imbirowe i zaskocz gości

Idealny napój z bąbelkami na lato. Zrób domowe piwo imbirowe i zaskocz gości