Rękodzieło i produkty regionalne zagościły na stoiskach wystawienniczych w Parku Zamkowym. Nie zabrakło też atrakcji dla najmłodszych oraz prezentacji dawnych zawodów. Dużym zainteresowaniem cieszyła się także degustacja białej kiełbasy oraz zupy ze spieczonych ziemniaków, które to przysmaki serwowano w ramach wydarzenia towarzyszącego dożynkom pn. "Chleb żytni na zakwasie z rejonu wielkopolskiego z kiełbasą białą parzoną wielkopolską". Były i pokazy kulinarne, gry oraz zabawy zręcznościowe dla najmłodszych i wiele innych.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?