Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ja sobie teraz lodziarnie radzą z epidemią? [ZDJĘCIA]

Wiktoria Poczekaj
Długo musieliśmy czekać na to, by normalność powróciła. Dotyka nas coraz mniej ograniczeń. Ruszyły też lokale gastronomiczne.

Także lodziarnia Wuchta Smaków musiała zmierzyć się konsekwencjami pandemii.
- Niestety problem związany z covid-19 dotknął wszystkich branż w tym oczywiście naszej lodziarskiej. Przede wszystkim kwarantanna zablokowała handel, do dziś zresztą widać mniejszą ruchliwość i przemieszczanie się przechodniów, stanowiących główną klientelę. Do tego doszły zakazy wprowadzone przez stację sanitarno-epidemiologiczną zakazujące sprzedaży lodów w wafelkach. Dopuszczalna jest sprzedaż tylko w opakowaniach zamkniętych. Jeżeli dodamy do tego konieczność noszenia masek, to otrzymamy szeroki obraz problemów, z jakim zmaga się funkcjonowanie całej branży street food. Staraliśmy się oczywiście walczyć z problemami i usprawniać naszą działalność, w najtrudniejszym okresie zdecydowaliśmy się na dowóz lodów w opakowaniach bezpośrednio do klienta. Obecnie staramy się odnaleźć w nowej rzeczywistości i czekamy na kolejne ruchy ze strony rządu, szczególnie te dotyczące konieczności noszenia masek - informował kilka tygodni temu Rafał Gnybek z Wuchty Smaków.
Teraz już jest inaczej. Powoli wszystko wraca do normy. Właściciele lodziarni mają nadzieję, że już na zawsze. Szacują, że na chwilę obecną udało się odzyskać 80% ruchu w swoich punktach.

Część prezentowanych zdjęć pochodzi z czasu, gdy nie przejmowaliśy się jeszcze grożącą nam pandemią.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto