6 z 13
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szklanki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/47/25/5ced3a66a8ea0_o_large.jpg)
fot. RitaE/pixabay.com
Jaka marynata do mięsa na grilla, a jaka do warzyw? Sprawdź przepisy na marynaty do karkówki, kurczaka, żeberek, ryby, tofu i grzybów
Marynata do wieprzowiny
Marynata: połącz 1/2 szkl. oliwy z oliwek z 1/4 szklanki soku jabłkowego 100 proc., 2 łyżkami miodu, sokiem z 1 limonki i 1 łyżeczką suszonego oregano.
Alternatywnie:
Sucha mieszanka do nacierania: wymieszaj 2 łyżki brązowego cukru ze sproszkowanymi przyprawami – 1 łyżką odtłuszczonego kakao, 1/2 łyżki papryki chili, 1 łyżeczką soli, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/4 łyżeczki cynamonu.