Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze...
fot. beemde/pixabay.com

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron włoski

Włoski makaron, czyli pasta, to produkt powstający ze specjalnych gatunków pszenicy o wysokiej zawartości białka glutenowego, nazywanej pszenicą durum (twardą). Często określa się go także jako makaron z semoliny. Prawdziwy makaron tego typu nie zawiera innych dodatków oprócz wody. Jest dobrym źródłem białka, polecanym wszystkim osobom dobrze tolerującym gluten.

W 100 g: 350-370 kcal, 12-13 g białka, 1,5 g tłuszczu, 72-74 g węglowodanów, 3 g błonnika.

Zobacz również

Pierwszy elektryczny autobus na ulicach Kielc [ZDJĘCIA]

Pierwszy elektryczny autobus na ulicach Kielc [ZDJĘCIA]

Wypadek na al. Kasprowicza. Zderzyły się dwa samochody i rowerzystka | ZDJĘCIA

NOWE
Wypadek na al. Kasprowicza. Zderzyły się dwa samochody i rowerzystka | ZDJĘCIA

Polecamy

Jakie zmiany w okolicy kładki pieszo-rowerowej? Będzie konkurs architektoniczny

Jakie zmiany w okolicy kładki pieszo-rowerowej? Będzie konkurs architektoniczny

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę

Kiedy pić kawę? Ekspertka od snu podaje konkretną godzinę

Polski gigant na czele rankingu najlepszych aquaparków w Europie

Polski gigant na czele rankingu najlepszych aquaparków w Europie