MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Baby drożdżowe najczęściej wypiekane są w ozdobnych formach...
fot. Andrzej Banas/PolsaPress

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Formy do babek drożdżowych

Baby drożdżowe najczęściej wypiekane są w ozdobnych formach blaszanych lub współcześnie w silikonowych. Ciasto na babki można też upiec w mniejszej formie np.: jak na muffinki lub w emaliowanych kubkach.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 9.06 w Solcu Kujawskim

NOWE
Przegląd tygodnia od 9.06 w Solcu Kujawskim

Tygodniowy przegląd prasy w Świdwinie, (9.06-15.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Świdwinie, (9.06-15.06.2024)

Polecamy

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Ta kreacja przykuwa oko. Oto sukienka, która musi się znaleźć w twojej szafie

Ta kreacja przykuwa oko. Oto sukienka, która musi się znaleźć w twojej szafie

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi

Zostań superbohaterem i ratuj ludzkie życie! To musisz wiedzieć o oddawaniu krwi