Siejemy zdrowy ferment!

Materiał informacyjny Brothers and Sisters
Cudownie gasi pragnienie, pysznie smakuje, a do tego korzystnie wpływa na nasze zdrowie i urodę. Odkryj najmodniejszy napój tego sezonu! Bez zbędnych słodzików, konserwantów i procentów.

Zawiera całe mnóstwo dobroczynnych witamin, kwasów i probiotyków. Mowa o Kombuchy, znanej od ponad dwóch tysięcy lat. Kiedyś ulubiony drink chińskich cesarzy, od niedawna zdobywa coraz większą popularność również u nas. Nic dziwnego - to samo dobro. Zawiera naturalne probiotyki, czyli „dobre bakterie”, które zasilają naszą florę bakteryjną, wspomagają trawienie i wzmacniają odporność. Oprócz tego ma właściwości detoksykujące, jest też źródłem cennych witamin: K, B12, C, aminokwasów i minerałów, takich jak cynk, magnez, wapń, żelazo i miedź, które korzystnie wpływają nie tylko na nasze zdrowie, ale i kondycję skóry, włosów i paznokci. Pozostając w temacie urody, kombucha to też prawdziwa kopalnia przeciwstarzeniowych polifenoli i antyoksydantów. Można więc śmiało potraktować ją jako naturalny eliksir młodości. Do tego pyszny, orzeźwiający, lekko gazowany. Idealny na wiosenne i letnie dni.

Ale kombucha kombuchy nierówna. Po czym poznać tę najwyższej jakości? Punktem wyjścia jest skład. Kombucha Brothers and Sisters powstaje na bazie organicznej zielonej herbaty Sencha Grade 1. Nie ma w niej żadnych konserwantów, słodzików czy sztucznych barwników. Jedyne dodatki to woda, ekologiczny cukier trzcinowy oraz odpowiedzialne za proces fermentacji kultury drożdży i zdrowych bakterii, tzw. SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast). Ponadto, jest robiona ręcznie i „leżakuje” przez sześć tygodni. W tym czasie, w wyniku procesu fermentacji cukier i związki zawarte w herbacie zostają strawione przez bakterie i drożdże, a następnie przemienione w prozdrowotne dla nas składniki. Dzięki temu zawiera bardzo mało cukru, co przekłada się też na jej niewielką kaloryczność i niskie pH. Jednocześnie, reguluje też naturalną równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

W 100% wegańska i ekologiczna, kombucha Brothers and Sisters spodoba się wszystkim, którzy chcą żyć bliżej natury i w zgodzie z nią. Dostępna w czterech wariantach: klasycznym, imbirowym, jabłkowo-truskawkowym oraz z trawą cytrynową i kaffirem, swój wyjątkowy smak zawdzięcza naturalnym sokom owocowym i ziołowym infuzjom. Jest żywa, dlatego należy przechowywać ją w lodówce. Kupując napój, już nie musisz wybierać: smak czy zdrowie. Bo kombucha Brothers & Sisters łączy w sobie tylko to, co najlepsze w naturze.

Po prostu, siejemy zdrowy ferment i chcemy go zaszczepić innym. Zamiast kombinować, spróbuj Kombuchy Brothers & Sisters i poczuj ferment!

Więcej na: brothersandsisters.pl

Materiał oryginalny: Siejemy zdrowy ferment! - Warszawa Nasze Miasto

Dodaj ogłoszenie