MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasternak długo był zapomnianym warzywem, ostatnio jednak...
fot. Ulleo (pixabay.com)

Warzywa z ogrodu przez cały rok? To możliwe! Zobacz, co zbierzesz późną jesienią i zimą. Niektóre są nawet smaczniejsze po przymrozkach

Pasternak

Pasternak długo był zapomnianym warzywem, ostatnio jednak wraca do łask. I słusznie, bo jest smaczny i zdrowy. Uprawia się go ze względu na jadalne korzenie, które z wyglądu bardzo przypominają pietruszkę (korzeń pasternaku ma charakterystyczne wgłębienie wokół miejsca, z którego wyrasta nać). Sieje się go wczesną wiosną, a można zbierać dopóki ziemia nie zamarznie.

Zobacz również

Kazimierz Moskal przejmie Wisłę Kraków, czyli minimalizowanie ryzyka…

Kazimierz Moskal przejmie Wisłę Kraków, czyli minimalizowanie ryzyka…

Karaibskie perełki bieżni. Chłopcy z Jamajki w tanecznych rytmach reggae [WIDEO]

O TYM SIĘ MÓWI
Karaibskie perełki bieżni. Chłopcy z Jamajki w tanecznych rytmach reggae [WIDEO]

Polecamy

Przegląd maja w Szamotułach

Przegląd maja w Szamotułach

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Pomoc dla Wielkopolan na nowe sposoby

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz