Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ostatnia droga Antoniego Monteana, legendy Cracovii

NOWE
Ostatnia droga Antoniego Monteana, legendy Cracovii

Złodzieje połakomili się na kradzież... włazów do studzienek kanalizacyjnych

Złodzieje połakomili się na kradzież... włazów do studzienek kanalizacyjnych

Polecamy

Lód włóknisty w Tatrach. Lodowe włosy to wyjątkowo efektowne zjawisko ZDJĘCIA

Lód włóknisty w Tatrach. Lodowe włosy to wyjątkowo efektowne zjawisko ZDJĘCIA

Wyruszymy w pięć nowych atrakcyjnych tras z Katowice Airport! To wymarzone kierunki

Wyruszymy w pięć nowych atrakcyjnych tras z Katowice Airport! To wymarzone kierunki

W Wadowicach weekend upłynie pod znakiem słodkości

W Wadowicach weekend upłynie pod znakiem słodkości