MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Panie ze Szczepankowa polecają dania na Wielkanoc [ZDJĘCIA, PRZEPISY]

Magda Prętka
Składniki: 7 żółtek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka mąki poznańskiej, 1 kostka margaryny, 0,5 paczki proszku do pieczenia, sok z jednej cytryny
Przygotowanie: Margarynę rozetrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wyrabiać ciasto. Na końcu dodać pianę z białek i sok z cytryny. Wyłożyć do formy, a następnie formę włożyć do gorącej wody  (wyżej niż połowa formy wody w garnku). Gotować 1 godzinę.
Składniki: 7 żółtek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka mąki poznańskiej, 1 kostka margaryny, 0,5 paczki proszku do pieczenia, sok z jednej cytryny Przygotowanie: Margarynę rozetrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wyrabiać ciasto. Na końcu dodać pianę z białek i sok z cytryny. Wyłożyć do formy, a następnie formę włożyć do gorącej wody (wyżej niż połowa formy wody w garnku). Gotować 1 godzinę. Magda Prętka
Sałatka? Żur? Pasztet? Babka? A dlaczego nie przygotować wszystkich tych smakołyków? Panie ze Szczepankowa zdradzają swoje przepisy na świąteczne dania. Wypróbujcie koniecznie! Receptury na dania znajdują się pod kolejnymi zdjęciami.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Świątek w finale turnieju w Rzymie!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto