Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nasi Mistrzowie Smaku

Jerzy Nowakowski
O takie medale walczą laureaci powiatowi plebiscytu w finale wojewódzkim.
O takie medale walczą laureaci powiatowi plebiscytu w finale wojewódzkim. Archiwum
Za nami już pierwszy etap - powiatowy plebiscytu Głosu Wielkopolskiego i Dnia Szamotulskiego Mistrzowie Smaku 2017. Znamy zwycięzców poszczególnych kategorii. Pora na pokazanie tych, których jeszcze nie prezentowaliśmy.

Przypomnijmy jeszcze tylko, że do soboty, 16 września, godz. 21.59.59 można wciąż głosować na Mistrzów Smaku 2017 Wielkopolski. O tytuły rywalizują między innymi zwycięzcy naszego plebiscytu w etapie powiatowym. A oto Ci, których jeszcze nie pokazaliśmy.

Kucharz Roku:

Beata Kobylańska

Beata Kobylańska (Becia) – to dusza lokalu. Pochodzi ze Śląsk. Swoje umiejętności gotowania i chęć pracy w kuchni „wyssała z mlekiem matki”.
Smaki i umiejętności ,które posiada nabyła dzięki własnej,ciężkiej i efektywnej pracy. Jest to osoba potrafiąca w kuchni „zrobić z niczego coś”. Jej ciężka praca to efekt smakowitości na talerzach,serwowanych w naszym lokalu
Niagara.
- Becia - to taka szara eminencja naszego lokalu - mało kto widzi ją w pracy. Wie, że podziwiamy i spożywamy efekt jej twórczej pracy. Jest to osoba,która może poszczycić się wieloma własnymi przepisami,a już na pewno niezliczonymi sposobami przygotowania tego czym się zachwycamy podczas spożywania dań, których jest autorem – podkreśla szef retstauracji.

Piekarnie: Adas Szamotuły

Zwycięstwo w konkursie na najlepszą piekarnie w powiecie bardzo wiele dla nas znaczy – mówi Piotr Kriger, menager piekarni Adas. - Cieszymy się, że klienci doceniają nasze starania, tak jak my doceniamy naszych klientów. Chcemy serdecznie podziękować za oddane na nas głosy, to bardzo wiele dla nas znaczy.
- Chcemy też podziękować naszym ekspedientkom za godne reprezentowanie naszej firmy i serce, które wkładają w swoją prace. Jesteśmy małą lokalną firmą, dla której wsparcie społeczności jest niezwykle ważne. Udział w konkursie pozwolił nam scementować relację z naszymi klientami, zauważyliśmy też parę nowych twarzy.
- Wierzymy, że zwycięstwo pozwoli nam dotrzeć do nowych grup klientów i wzmocni naszą pozycje na rynku. Taka nagroda motywuje nas do ciągłego rozwijania się i wychodzenia naprzeciw oczekiwaniom klientów.
- Nie spoczywamy na laurach, naszymi priorytetami jest jakość pieczywa i miła obsługa, staramy się aby ludzie u nas kupujący wychodzili z naszego sklepu z uśmiechem na ustach – podsumowuje Piotr Kriger.

Cukiernie: Cafe Napolen

- Kawiarnia „ Napoleon „ to interes rodzinny , gdyż już jako drugie pokolenie zajmujemy się produkcją pieczywa ale przede wszystkim lodów wytwarzanych z ogromną pasją. W 2009 roku jako pierwsza powstała kawiarnia mieszcząca się w Sierakowie, naszym rodzinnym mieście – mówi jej szef Jakub Brzeziński. - Z uwagi na powiązanie historii Napoleona z Szamotułami postanowiliśmy kontynuować i poszerzać naszą działalność również na tutejszym rynku. Staramy się nieustannie udoskonalać naszą kawiarnię i poszerzać jej asortyment jednocześnie kładąc duży nacisk na jakość produktów. Naszym „ oczkiem w głowie” jest produkcja lodów . Większość z nich wytwarzana jest z poszanowaniem naszych tradycyjnych receptur jednak inne są stosunkowo młode i już zdobyły swoich wiernych klientów w Szamotułach i nie tylko.
Staramy się wyjść poza schemat „ zwykłej” kawiarni i urozmaicać klientom czas spędzony w naszych murach wydarzeniami kulturalnymi. Dzięki dobrej współpracy ze środowiskiem lokalnym odbywa się u nas wiele ciekawych imprez począwszy od turniejów szachowych kończąc na koncertach czy wernisażach.
Jest nam niezmiernie miło poinformować naszych klientów, że zajęliśmy zaszczytne pierwsze miejsce w plebiscycie „ Mistrzowie Smaku 2017”
Z tego miejsca chcielibyśmy podziękować za wyrażone opinie i oddane głosy. Jeżeli tylu wiernych klientów wyraziło pozytywne zdanie o nas to znaczy, że doceniają naszą pracę. Jest to dla nas ogromnym wyróżnieniem i jednocześnie motywacją do dalszego działania.

Kelner Roku: Monika Machnik

Obsługuje klientów w restauracji Alanya Szamotuły niemal od początku istnienia lokalu. To już szósty rok jej pracy. - To dla mnie duży zaszczyt, że jestem doceniana przez moich gości - komentuje wyniki plebiscytu – mówi nasza laureatka.

TUTAJ**można poznać aktualne wyniki plebiscytu**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto