Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poziom studiów: pierwszego stopnia...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Rekrutacja na UAM: oto nietypowe kierunki, które można studiować na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Studia o Polsce UAM

Poziom studiów: pierwszego stopnia
Forma studiów: stacjonarne (dzienne)
Czas trwania: 3 lata
Język zajęć: polski
Tytuł zawodowy: licencjat
Profil kształcenia: ogólnoakademicki

Studia o Polsce są kierunkiem wspólnym Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu i Uniwersytetu Europejskiego Viadrina we Frankfurcie nad Odrą. Przyjęcia na studia dokonuje się w pierwszej kolejności na UAM, gdzie studenci studiują od pierwszego semestru. Studenci przyjęci na studia o Polsce w UAM mogą również zostać immatrykulowani na Viadrinie po spełnieniu wymagań związanych ze znajomością języka niemieckiego i innych obowiązków wynikających z przepisów Viadriny, ale najpóźniej przed rozpoczęciem piątego semestru. Podwójnie immatrykulowani absolwenci po spełnieniu obowiązków wynikających z programu studiów otrzymają dwa dyplomy – UAM i Viadrina. Zajęcia przewidziane programem studiów prowadzone są przez profesjonalną i doświadczoną kadrę naukową i dydaktyczną z dwóch uniwersytetów (UAM i Viadriny).

Kolejny kierunek ---->

Zobacz również

Enea Piłka Ręczna Poznań zakończyła sezon. Ma powody do smutku czy do zadowolenia?

Enea Piłka Ręczna Poznań zakończyła sezon. Ma powody do smutku czy do zadowolenia?

MPK będzie obsługiwać gminę Chełmiec. Nowy wójt spełnia wyborczą obietnicę

MPK będzie obsługiwać gminę Chełmiec. Nowy wójt spełnia wyborczą obietnicę

Polecamy

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz

Przyjmujesz tak żelazo? Może się nie wchłaniać, a ty sobie szkodzisz

Targ Szamotulskiej Baby i Zielony Targ już 18 maja!

Targ Szamotulskiej Baby i Zielony Targ już 18 maja!

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka