O palmę pierwszeństwa rywalizowało trzech kuchmistrzów. Zanim rozpoczęło się gotowanie, uczestnicy konkursu losowali podstawę wykonywanej potrawy. Z piersi drobiowych, polędwiczek wieprzowych lub pstrąga musieli przygotować dania dla wymagającego podniebienia jurorów. Dodatki mogli wybrać już według uznania. - Oczywiście trudno będzie porównać np. rybę z drobiem. Myślę jednak, że lepiej, jeśli każda potrawa jest inna - mówiła członkini jury Donata Borowicka - Zimny z KGW z Biezdrowa. Oceniany był m.in. wygląd i smak potrawy.
- Taki konkurs zorganizowaliśmy po raz pierwszy, cieszymy się, że spotkał się z zainteresowaniem. Wcześniej odbyła się u nas walka kucharzy - dodaje Przemysław Turowski (Hotel "Wartosław"), który skutecznie zagrzewał uczestników do walki.
Najlepszym kucharzem okazał się Marcin Berent, drugie miejsce przypadło Jakubowi Brzósce, a trzecie Angelice Polen.
Potyczki kucharzy podczas Dni Wronek 2014 - zobacz zdjęcia!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?