Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uczniowie przywitali wiosnę... śniadaniem!

Redakcja
Zespół Szkół w Gaju Małym
Dzieci i młodzież z Zespołu Szkół w Gaju Małym przygotowała wraz z nauczycielami wiosenne śniadanie!

Nadejście nowej pory roku świętować można na wiele sposobów, zaś w przypadku wiosny owe świętowanie nie musi oznaczać tylko i wyłącznie tradycyjnego topienia Marzanny. Przekonywali o tym zresztą uczniowie Zespołu Szkół w Gaju Małym, którzy wspólnie ze swoimi nauczycielami wzorem roku ubiegłego, postanowili przygotować wiosenne śniadanie. Przyświecała im przy tym myśl, że skoro pogoda nikogo nie rozpieszcza, to może przez żołądek uda im się trafić do serca ociągającej się porze roku .

– Z samego ranka, w dniu 21 marca, sale lekcyjne zamieniły się w pracownie kuchenne, w których krzątali się „Mistrzowie noża i deseczki”. Zgodnie z przyjętą ideą, że „Śniadanie daje moc”, powstały apetyczne kanapki przyozdobione świeżym szczypiorkiem i wyhodowaną przez uczniów rzeżuchą – informuje Katarzyna Ratajczak – Kruszona z zespołu szkół – Po obfitym posiłku przyszedł czas na ostateczne rozprawienie się z upartą zimą. Bez cienia żalu pożegnaliśmy nieprzyjazną porę roku, paląc Marzannę, którą zrobili uczniowie gimnazjum. Miejmy nadzieję, że podjęte przez nas działania oraz trud włożony przez pomysłodawczynie projektu panie: Annę Stachowiak i Dorotę Kroschel, wpłyną na łaskawość wiosny, która w końcu zawita w nasze progi – dodaje.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto