Od domowych wypieków po własną działalność cukierniczą. Bajeczne torty cukierniczki z Szamotuł
Walcząc z codziennymi wyzwaniami rodzicielstwa, Barbara Zawisła odnajduje równowagę między macierzyństwem a swoją pasją. Spełniając kulinarne fantazje swoich synów oraz wykorzystując inspiracje rodziny, odkryła w sobie miłość do pieczenia.
- W domu piekłam od zawsze, ale moje prawdziwe zainteresowanie rozpoczęło się przez moje dzieci. To one dawały mi pomysły i wykorzystywały to, że ich mama potrafi piec! Jednym z ważniejszych wydarzeń w mojej cukierniczej przygodzie były sześćdziesiąte urodziny mojej teściowej - w prezencie zrobiłam dla niej tort. Od tego momentu zaczęłam szukać więcej informacji, kupiłam potrzebny sprzęt kuchenny. Uczyłam się metodą prób i błędów. Za pierwszym razem mój tort przypominał bardziej "bułeczkę"
- wspomina Basia.
Wsparcie rodziny w słodkiej pasji
Żadna rodzinna okoliczność nie obędzie się bez tortu czy porcjowych deserków. Barbara zawsze może liczyć na wsparcie swojej rodziny i przyjaciół, zarówno w kwestiach proponowania kolejnych bajecznych projektów, jak i również degustacji. Cukierniczka dumnie przyznaje, że jej synowie są jej najwierniejszymi smakoszami. Jej torty nie tylko zachwycają wyglądem, ale także wyśmienitym smakiem, a do ich tworzenia wykorzystuje tylko sprawdzone produkty dobrej jakości.
- W mojej ofercie panuje różnorodność, a każde spotkanie rodzinne to kolejna próba nowych smaków, które później oferuje moim klientom. Największym zainteresowaniem cieszą się między innymi takie smaki jak malina oraz ciastko "Oreo" i "Rafaello", które odpowiadają smakom popularnych słodyczy. Królują u mnie wyjątkowe smaki - takie, których często nie znajdziemy w standardowych cukierniach
Rozwój cukierniczej działalności
W przyszłości Barbara planuje rozwijać swoją działalność i docierać do nowych klientów, aby swoimi cukierniczymi wyczynami osładzać przyjęcia i powodować uśmiech na twarzach świętujących rodzin i przyjaciół. Cukierniczka stale rozwija swoje umiejętności, planując udział w warsztatach i szkoleniach, aby poszerzać wiedzę i wprowadzać innowacje do swoich wypieków.
Więcej cukierniczych inspiracji od Basi znajdziemy na stronie "Słodkie szaleństwo Basi" na Facebooku.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?