Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Od domowych wypieków po własną działalność cukierniczą. Historia inspirującej mamy cukierniczki

Natalia Nowotna
Natalia Nowotna
Barbara Zawisła ("Słodkie szaleństwo Basi")
Barbara Zawisła, mama dwójki dzieci, odkryła swoje powołanie w świecie cukiernictwa. Wśród codziennych obowiązków odnajduje czas na spełnianie swojej pasji - pieczenie tortów i innych słodkich wypieków. Poznajcie historię tej inspirującej kobiety, której wypieki zdobywają serca mieszkańców Szamotuł - nie tylko wyglądem, ale również wyjątkowym smakiem!

Od domowych wypieków po własną działalność cukierniczą. Bajeczne torty cukierniczki z Szamotuł

Walcząc z codziennymi wyzwaniami rodzicielstwa, Barbara Zawisła odnajduje równowagę między macierzyństwem a swoją pasją. Spełniając kulinarne fantazje swoich synów oraz wykorzystując inspiracje rodziny, odkryła w sobie miłość do pieczenia.

- W domu piekłam od zawsze, ale moje prawdziwe zainteresowanie rozpoczęło się przez moje dzieci. To one dawały mi pomysły i wykorzystywały to, że ich mama potrafi piec! Jednym z ważniejszych wydarzeń w mojej cukierniczej przygodzie były sześćdziesiąte urodziny mojej teściowej - w prezencie zrobiłam dla niej tort. Od tego momentu zaczęłam szukać więcej informacji, kupiłam potrzebny sprzęt kuchenny. Uczyłam się metodą prób i błędów. Za pierwszym razem mój tort przypominał bardziej "bułeczkę"

- wspomina Basia.

Wsparcie rodziny w słodkiej pasji

Żadna rodzinna okoliczność nie obędzie się bez tortu czy porcjowych deserków. Barbara zawsze może liczyć na wsparcie swojej rodziny i przyjaciół, zarówno w kwestiach proponowania kolejnych bajecznych projektów, jak i również degustacji. Cukierniczka dumnie przyznaje, że jej synowie są jej najwierniejszymi smakoszami. Jej torty nie tylko zachwycają wyglądem, ale także wyśmienitym smakiem, a do ich tworzenia wykorzystuje tylko sprawdzone produkty dobrej jakości.

- W mojej ofercie panuje różnorodność, a każde spotkanie rodzinne to kolejna próba nowych smaków, które później oferuje moim klientom. Największym zainteresowaniem cieszą się między innymi takie smaki jak malina oraz ciastko "Oreo" i "Rafaello", które odpowiadają smakom popularnych słodyczy. Królują u mnie wyjątkowe smaki - takie, których często nie znajdziemy w standardowych cukierniach

Rozwój cukierniczej działalności

W przyszłości Barbara planuje rozwijać swoją działalność i docierać do nowych klientów, aby swoimi cukierniczymi wyczynami osładzać przyjęcia i powodować uśmiech na twarzach świętujących rodzin i przyjaciół. Cukierniczka stale rozwija swoje umiejętności, planując udział w warsztatach i szkoleniach, aby poszerzać wiedzę i wprowadzać innowacje do swoich wypieków.

Więcej cukierniczych inspiracji od Basi znajdziemy na stronie "Słodkie szaleństwo Basi" na Facebooku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto