- Panie, które wzięły udział w warsztatach, nauczyły się, jak szukać i odróżniać od innych podobne rośliny. Każda wyszła z pokaźnym pękiem. Wnioski - zioła to często niewystarczajaco znane (kozieratka, czy czarnuszka, babka lancetowata,czy krwawnik traktowane są jak chwasty w ogrodku, a mogą mieć liczne zastosowanie) i wykorzystane skarby, profilaktycznie pomagają praktycznie na wszystko, prawdziwe leki z bożej apteki.- informuje Karolina Stróżyńska - Matuszewska.
W czasie spotkania dietetyczka Natalia Eckert przedstawiła prezentację o zastosowaniu warzyw i ziół w kuchni, w konstruowaniu zdrowej diety. Spotkanie zakończyło ognisko z kiełbaskami. Warsztaty ogrodnictwa i zielarstwa odbyły się w Pierwoszewie dzięki uprzejmości właściciela firmy Mar-Mar.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?