W zależności od stanu zdrowia, pacjenci będą mieć do wyboru dietę: podstawową, wysokobiałkową, niskobiałkową, wątrobową, cukrzycową, niskokaloryczną, żołądkową, lekką, nisko-solną, płynną oraz specjalną niskotłuszczową.
Przetarg na dostawę posiłków dla szpitala wyłonił firmę cateringową Micek & Micek z Chodzieży, specjalizującą się w przygotowywaniu posiłków do placówek służby zdrowia w Wielkopolsce. Jak twierdzi, Magdalena Zielińska rzecznik prasowy SP ZOZ Szamotuły, proponowane pacjentom diety są przygotowywane przez doświadczonych kucharzy przy współpracy ze szpitalnym dietetykiem, który jest odpowiedzialny za dobranie diet i przygotowanie posiłków.
O podniesienie stawki żywnościowej i zmianę jadłospisu wnioskowali pacjenci szamotulskiego szpitala i ich rodziny.
– Na bieżąco zbieramy opinie od pacjentów. Chcemy świadczyć nasze usługi na najwyższym poziomie. Dzięki uzyskanym odpowiedziom widzimy, że od kilku lat rośnie poziom zadowolenia pacjentów z oferowanych przez szpital posiłków. To bardzo dobra informacja – wskazuje Remigiusz Pawelczak, dyrektor SP ZOZ w Szamotułach.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?