Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przybliżamy kolejnych kandydatów na Mistrzów Smaku

Norbert Woźniak
Norbert Woźniak, archiwum
Trwa nasz plebiscyt „Mistrzowie Smaku”. Wybierzecie w nim najlepsze w powiecie szamotulskim i Wielkopolsce restauracje, cukiernie, piekarnie, kelnerów i kucharzy. W poszczególnych kategoriach plebiscytu „Mistrzowie Smaku” wyłonili się już liderzy.

Prezentujemy trzech z nich. Jednym jest popularna szamotulska Piekarnia ADAS, która zdobyła najwięcej głosów w kategorii Piekarnia Roku.

- Staramy się wychodzić naprzeciw potrzebom klientów - mówi jej manager Piotr Kriger.

- Stale zwiększamy nasz asortyment. Staramy się, żeby nasze pieczywo zawsze było świeże - dodaje.

Piekarnia ADAS jest firmą działającą na lokalnym rynku od 15 lat. Należy do sektora średnich przedsiębiorstw. Zatrudnia 30 pracowników. To profesjonaliści.

- Grono naszych klientów zawdzięczamy obsłudze - przyznaje manager Piotr Kriger. - Większość naszych klientów znamy z imienia i nazwiska - dodaje.

Pieczywo wypiekane w piekarni powstaje z naturalnych składników. Ostatnio do oferty trafiły nowe produkty. Jeden z nich to chleb powstający wyłącznie z mąki razowej a drugi - cieszący się dużym powodzeniem wśród klientów - chleb bez mąki i drożdży.

Sukces osiągnięty w naszym plebiscycie został w piekarni przyjęty z entuzjazmem. - To dla nas duży zaszczyt. Cieszymy się, że klienci nas doceniają - mówi manager prowadzącej w naszym zestawieniu piekarni.

Liderem w w innej kategorii - Kelner Roku jest Monika Machnik. Uczestniczka jest zaskoczona tym, że bierze udział w plebiscycie.

- Nie spodziewałam się tego, że zostanę w ogóle zgłoszona przez moich klientów do tego konkursu - mówi kelnerka na co dzień pracująca w szamotulskiej restauracji Alanya.

Monika Machnik obsługuje tam klientów niemal od początku istnienia lokalu. To już szósty rok jej pracy. Jest zadowolona z osiągniętych w plebiscycie wyników.

- Na razie jestem na prowadzeniu, na pierwszym miejscu. Jest to dla mnie bardzo duży zaszczyt, że jestem doceniana przez ludzi, którzy tutaj przychodzą, przez moich gości - komentuje.

W jednej z wojewódzkich kategorii plebiscytu - Pizza Roku 2017 prowadzi Pizza Kolegiacka z szamotulskiego lokalu Empire.

Jak dowiedzieliśmy się w restauracji, do udziału w konkursie potrawę zgłosiła jedna z klientek. To wyraz uznania dla prowadzonej od tam od stosunkowo niedawna działalności gastronomicznej. Nazwa tej pizzy jest związana z największym w mieście kościołem. Pizza Kolegiacka to odpowiednik serwowanej w innych lokalach Pizzy Rzeźnickiej.

A jeśli chcesz poznać dokładne wyniki plebiscytu
ZOBACZ TUTAJ

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na szamotuly.naszemiasto.pl Nasze Miasto